Mot i Brøstet

Mot i Brøstet, roller.

Til og begynne med var det tre hovedroller i Mot i Brøstet, Henry (Arve Opsahl), Karl (Nils Henning Vogt) og Nils (Sven Nordin). Etter hvert får Nils og Karl kjærester, Trine (Hilde Lyrån) og Målfrid (Siw Anita Andersen), og om de ikke akkurat får hovedroller får de i allefall veldig viktige biroller. Dessuten er Nils sin mor Elna (Liv Thorsen) en hyppig gjest.

Ellers er det ett 50talls skuespillere som dukker opp i mindre roller, men det er ikke mange rollefigurer som er mer enn ett par episoder. Det er derimot flere skuespillere som har flere små roller som Sverre Wilberg (Hermansen fra Olsenbanden filmene), Karl Sundby (Åge fra Cæsar) og Dag Vågsås som har mange «småroller» på samvittigheten opp igjennom årene.

Ingerid Vardund og Ane Vardund, som er mor og datter, er også med og de spiller mor og datter i serie, Karls ex-kone og ex-svigermor

Det er også mange kjendiser som spiller seg selv. Carl Ivar og Eli Hagen, John og Ole Klementsen, Einar Førde, Trygve Hegnar og Kjell Bækkelund blant annet. Så kan man nesten også si at Trond Viggo spiller seg selv når vaktmesteren dukker opp som vaktmester.

Wikipedia har en liste med alle skuespillerne

Mot i Brøstet episoder

Totalt ble det laget 142 episoder hver på 25 minutter. Totalt 8 sesonger fra 1993 til 1997. Det er 5 år men høst og vår blir gjerne regnet som 2 sesonger i Norge, så det er 8 sesonger som regnes. Komplett liste med navn på alle episoder og litt om handlingen finner du på Wikipedia

Norges første sit-com?

Da Mot i Brøstet begynte ble det påstått av produsentene og TV2 at det var Norges første sitcom. De som husket litt tilbake trakk da fram Hjemme Hos Oss med Henki Kolstad, Ingerid Vardund (som foreldre) og Linn Stokke og Kim Haugen (barn) som bygget på samme lest. Gjelder ikke, den er basert på en engelsk serie, Bless this house var gjengen bak Mot i Brøstet sitt argument, og det samme sa de om Fleksnes. Jeg mener at man må enda lenger tilbake for å finne Norges første sitcom. Ta en titt på Kontorsjef Tangen, med Leif Juster, fra 1966. Det ble bare laget 5 episoder på rundt 20 minutter, vel verdt å kikke på om du er interessert i komedie og norsk tv-historie.


Publisert

i

av

Stikkord: